2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Šokoladinės ,,Monetos''

Iš tiesų juos galima būtų pavadinti triufeliais, tiesiog plokščios formos. Tačiau kaip bepavadinsi jie be galo skanūs, sodraus šokolado, turtingo skonio. O ,,slaptas'' ingridientas suteikia pikantiškumo. Be to jie tirpsta burnoje! Gaila tirpsta ir kambario temperatūroje, todėl juos reikia gerai atšaldyti, ir stengtis kuo mažiau laikyti šiltoje vietoje. Na, bet tą tirpimą aš jiems atleidžiu, nes jie be galo skanūs. Deginta karamelė ir druska įdomus duetas šokoladui, ar ne ? :)



Reikės:

200 g. juodojo šokolado bent 62% kakavos
1/6 st. plakamosios grietinėles
1 nubrauktas v. š. cukraus
kakavos apvoliojimui
jūros druskos apibarstymui

Paruošimas:

Šokoladą susmulkinti ir dėti į karščiui atsparų indą. Iš tiesų tai jį reik patupdyt ant garų vonelės, tik puodas su vandeniu turi jau būti nuimtas nuo ugnies, o dubuo su šokoladu ir vanduo puode neturi liestis. Taip patupdžius šokoladą jį pamiršti, tegu sau lengvai lydos.
Tuo tarpu į sausą keptuvę berti cukrų ir ant vidutinės ugnies lydyti, kol šis pradės ruduoti, kuomet atsiras šviesiai rudos putos supilti grietinėlę. Karamelė greit ištirps grietinėlėje. Gautą masę supilkite ant jau tirpstančio šokolado. Tuomet viską išmaišykite.  
Ant kepimo formos ar kito plokčio paviršiaus dėkite maistinę plėvelę. Ant jos po šauktelį dėkite šokolado masės. Tuomet ant kiekvieno kauburėlio berkite po kelis krislelius jūros druskos. Tuomet užtieskite dar vieną maistinę plėvelę ant saldainių viršaus. Imkite stiklinę ar kitokį įnagi plokščiu dugnu, ir lengvai prispauskite šokolado kauburėlius, kad taptų plokšti, panašūs į monetas.
Taip priplotus saldainius dėkite bent 30 min stingti į šaldytuvą.
Sustingus saldainiams, į celofaninį maišelį įpilkite šiek tiek kakavos, meskite po kelias šokladines monetas į maišelį su kakava, lengvai pakratykite kol monetos apsivolios kakavoje ir dėkite į lėkštę. Nelaikykite ilgai šiltoje patalpoje.

P.s Jei kas nors bus neaišku, tiesiog peržiūrėkite video.




Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą