Kai orai tokie vasariški savaime norisi lengvesnių tortų. O aš tiesą sakant retai gaminu gaivius vaisinius, grietininius tortus. Bet čia vienas iš tų retų atvejų. Recepto tiesą sakant niekur neieškojau, sulipdžiau iš atminties. Pastaruoju metu visiems ne šokoladiniams tortams pradėjau gaminti labai paprastą biskvitą. O kai yra biskvitas, visos kitos sudedamosios dalys priklauso nuo fantazijos. Pavyzdžiui, aš labai mėgstu gaminti tortus, bet jeigu reikėtų išsirinkti, kuri gaminimo dalis labiausiai nuobodi, tai būtų biskvito kepimas. Todėl džiaugiuos atradus šį biskvitą. Čia būtų ir pastebėjimas tiems, kurie naudoja tuos pirktinius biskvitus iš parduotuvės. Tešlą užmaišyti truks mažiau, nei nueiti iki tos parduotuvės.
Gaila neturiu torto pjūvio, bet jo viduryje įsitaisius braškinė juosta, kuri atgaivina visą tortą.
Reikės (20 cm apvali forma):
Biskvitas:
5 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
Kremas:
250 g. maskarponės
200 g. grietinėlės
1/3 st. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
Braškinis sluoksnis:
400 g. braškių
cukraus pagal skonį
25 g. želatinos
Paruošimas:
Biskvitui baltymus išplakti iki standumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną dėti trynius ir toliau plakti. Tuomet suberti miltus ir atsargiai mentele išmaišyti. Tešlą dėti į kepimo formą ir kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš visuomet naudoju silikonines biskvitų kepimo formas, todėl automatiškai praleidžių tą dalį, kuri liepia formą ištepti riebalais.
Kremui paplakite šiek tiek maskarponę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet išplakite grietinėlę iki standumo ir per kelis kartus įmaišykite ją į maskarponės masę.
Braškes sutrinkite su blenderiu, įberkite cukraus pagal skonį. Želatiną išbrinkinkite 1/4 st. šalto vandens. Tuomet ją ištirpinkite arba prikaistuvyje nesvylančiu dugnu arba garų vonelėje. Želatiną supilkite į trintas braškes ir išmaišykite. Masę pilkite į formą, kurioje kepėte biskvitą ir palikite stingti šaldytuve apie 4 h.
Surinkimas:
Biskvitą pjaukite į 3 dalis. Jis pakankamai drėgnas, todėl papildomai jo nesulaisčiau. Ant pirmojo papločio dėkite dalį kremo, dėkite kitą paplotį. Sustingusios trintos braškės iš formos turi išsiimti gražiai, kaip apvali želė, bei užsidėti ant antrojo papločio. Jeigu želė kraštai didesni nei biskvito, juos apipjaukite. Ant želės tepkite dar dalį kremo bei dėkite paskutinį paplotį. Likusiu kremu aptepkite viršų ir šonus. Palaikykite šaldytuve apie 1-2 h.
Skanaus!