tag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post5494987843818051984..comments2023-02-25T11:07:44.878+02:00Comments on Sviesto lydimai: Kapučino tortasŽivilėhttp://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-50960045094417899922016-11-05T11:38:31.470+02:002016-11-05T11:38:31.470+02:00Sveiki, kremą (skystą, dar neišplaktą) galima laik...Sveiki, kremą (skystą, dar neišplaktą) galima laikyti šaldytuve ir parą. O kepimo milteliù nereikia :)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-55815580628517045782016-11-04T22:53:23.058+02:002016-11-04T22:53:23.058+02:00Sveiki, planuoju šeimos įventei šį tortą kepti. Ki...Sveiki, planuoju šeimos įventei šį tortą kepti. Kilo keli klausimai - jei kremas būtų paruoštas vieną vakarą, o tepamas kitą, t.y. po paros, o ne per naktį? Ar ne per ilgai jam būti šaldytuve? Ir kitas klausimas - ar biskvito kepimui nereikia kepimo miltelių? Ačiū už atsakymą, Renata.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-49160110927784820142015-01-25T20:18:25.534+02:002015-01-25T20:18:25.534+02:00Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko! :)Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko! :)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-40285923494153026822015-01-25T17:12:37.267+02:002015-01-25T17:12:37.267+02:00Niekaip neatradau laiko prasi ešti. Kremas pavyko ...Niekaip neatradau laiko prasi ešti. Kremas pavyko puikiai. Tikriausiai buvo dubens problema, nes pirmą kartą plakiau geležiniame, antrą kartą stikliniame ir nesigavo. Ačiū už pagalbą, žinosiu visam gyvenimui dabar šią taisyklę.<br />KarolinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-51050271592035942742015-01-16T20:31:59.283+02:002015-01-16T20:31:59.283+02:00Per 5 valandas tikrai turėjo visiškai atvėsti. Iš ...Per 5 valandas tikrai turėjo visiškai atvėsti. Iš esmės tą šaldymo procesą galima pagreitinti ir idėjus indą su grietinėlės kremu į vonelę su ledukais, vis lėtai pamaišant, tuomet visi kremai taip pat atvėsta labai greitai. Jeigu pavyko pirmą kartą, turi pavykti ir šį kartą, sėkmės, praneškite kaip pavyko :)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-17543614207389312842015-01-16T17:43:23.011+02:002015-01-16T17:43:23.011+02:00ačiū Jums, bandysiu, vienintelis dalykas iš tų kur...ačiū Jums, bandysiu, vienintelis dalykas iš tų kur parašėt, mano indas buvo stiklinis... tikiuosi pasiseks, dar vis laukiu ir laikau šaldytuve, jau 5val.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-46712942408653945502015-01-16T16:44:46.156+02:002015-01-16T16:44:46.156+02:00Svarbiausia, kad prieš plakant būtų visiškai atvės...Svarbiausia, kad prieš plakant būtų visiškai atvėsęs. Plakimo principas toks pats kaip ir įprastos grietinėlės - gerai išsiplaka tik visiškai atvėsinta grietinėlė. Taip pat patariu plakant grietininius kremus laikytis kelių taisyklių - grietinėlė ar šiuo atveju grietinėlė su priemaišomis turi būti šali, indas kuriame plakate geriausia kad būtų geležinis, o grietinėlė kurią naudojate - bent 36% riebumo. Nors ir 35 procentų grietinėlė yra skirta plakimui, man ne kartą su ja yra nenusisekę, todėl visada naudoju bent 36 procentų riebumo. Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-25440113286698202582015-01-16T15:56:55.777+02:002015-01-16T15:56:55.777+02:00sveiki. na va, pirma karta kremas isejo idealiai.....sveiki. na va, pirma karta kremas isejo idealiai... o va dabar esu išsigandus, rytojui turiu padaryti šį tortuką, vakar išsiviriau kremą, šį rytą jį plakiau, kažkaip nenorėjo plaktis, vis plakiau plakiau ir taip staigiai jis man persiplakė ir sušoko kaip perplakta grietinėlė... tikrai nesupratau del ko taip nutiko... nes jis taip ir nebuvo pasiekęs reikiamos konsistencijos ir iš skystos, staiga pavirto skystu sutrauktu kremu... staigiai lėkiau pirkti produktų ir iš naujo išsiviriau.... dabar nuo 12val stovi šaldytuve, visą naktį galimybės jo laikyti jau nebeturiu.... kažin kiek trumpiausiai jį galėčiau laikyti šaldytuve ir plakti? dar turiu mintį, o jei įdėčiau į jį prieš plakant grietinėlės standiklio? <br />oij kaip neramu... o jei vakare plakant vėl nesigaus, tada man bus šakiai... <br />laaabai lauksiu Jūsų atsakymo. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-5248888378678051642015-01-13T12:44:39.076+02:002015-01-13T12:44:39.076+02:00Džiaugiuosi, kad patiko! Cukraus kiekis nurodytas ...Džiaugiuosi, kad patiko! Cukraus kiekis nurodytas pagal originalų receptą, tačiau jeigu per saldu cukraus kiekį tikrai galima mažinti :)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-46018860849429172182015-01-12T22:18:34.577+02:002015-01-12T22:18:34.577+02:00Išmėginau ir aš, tikrai labai skanus, drėgnas, tik...Išmėginau ir aš, tikrai labai skanus, drėgnas, tik man kremas per saldus, tai kitą kartą dėsiu kur kas mažiau cukraus :) ai, o vietoj kavos dėjau kapucino kavos miltelius :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-49333372457532486742014-07-25T22:45:02.448+03:002014-07-25T22:45:02.448+03:00O dabar atsakau lėtai - iš tikrųjų nežinau net kur...O dabar atsakau lėtai - iš tikrųjų nežinau net kur galėjo būti padaryta klaida, kad grietinėlė nenori plaktis. Vis gi pastaruoju metu pastebiu, jog nors 35% grietinėlė yra skirta plakimui, ji nesusiplaka, todėl naudoju tik 36% riebumo grietinėlę. Jeigu jūsų grietinėlė buvo 36% riebumo, galbūt neleidote jai atvėsti iki kambario temperatūros prieš dedant į šaldytuvą, arba jame laikėte per trumpai. Bet kokiu atveju, visi kremai kurie privalo būti standūs savaime, lengvai išgelbėjami želatinos pagalba, jo tikrai nereikia išmesti. Iš tiesų labai sudėtinga pasakyti, kodėl kremas nepavyko, nes nemačiau viso gaminimo eigos, o kaip žinia su desertais taip jau būna, menka klaida gaminimo eigoje gali lemti tai, jog galutiniame etape jis nepavyksta. Beje šaltinio nuorodoje yra šio torto receptas su video.Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-77300450645802573832014-07-25T22:29:58.363+03:002014-07-25T22:29:58.363+03:00Atsakau greitai - arba kremą per trumpai palaikėte...Atsakau greitai - arba kremą per trumpai palaikėte šaldytuve, arba pavedė prasta grietinėlė kuri galbūt buvo 35pr. riebumo. Esu pastebėjus, kad tokios grietinėlės kartais neišsiplaka. Vis gi, man atrodo 2 h. šaldymo šiam kremui buvo mažai. Gelbėjimo planas - panaudoti želatiną. 20 g. želatinos užpilti puse stiklinės vandens, palaikyti apie 15 min. kol išbrinks, tuomet ant lėtos ugnies ištirpinti želatiną kol neliks grūdelių ir nuolat maišant grietinėlės masę į ją supilti želatiną. Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-16068335698982760312014-07-25T21:44:31.991+03:002014-07-25T21:44:31.991+03:00Turiu beda.. Palaikiau krema saldytuve virs 2h, be...Turiu beda.. Palaikiau krema saldytuve virs 2h, bet jis visiskai nesiplaka, nors yra atsales. kaip skystas taip skystas. Viska dariau pagal nurodymus, net ir sokoladas butent tas. Kaip prikelti is numirusiu ta skysti i krema? Visgi nesinori ispilti i kriaukle, nes produktai nepigus(apie 16lt atsiejo kremas). Ka patariate? Nezinau ar spesite skubiai atsakyti :(( taip ilgai ruosiaus gaminti sita tortuka, jau virs metu ziuriu i recepta, ir va neisejo.. nors tikrai ne pirmas ir ne desimtas tortas,kuri gaminu.. Almahttps://www.blogger.com/profile/02323618508269573762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-60331470602515105862014-04-19T13:49:46.723+03:002014-04-19T13:49:46.723+03:00Taip, šis tikrai vienas skanesnių, drėgnas ir kvap...Taip, šis tikrai vienas skanesnių, drėgnas ir kvapnus, smagu, kad išbandėte ir patiko ;)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-74721368564997151332014-04-19T13:24:46.874+03:002014-04-19T13:24:46.874+03:00Labai skanus tortas. As dejau i grietinele tirpia ...Labai skanus tortas. As dejau i grietinele tirpia kava :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-28539151992231340842013-11-01T21:52:03.085+02:002013-11-01T21:52:03.085+02:00Kai atvės, prieš plakdama paragaukite ar užtenka c...Kai atvės, prieš plakdama paragaukite ar užtenka cukraus, jeigu neužteks galite plakimo metu, prieš baigiant plakti įpilti tiek cukraus, kiek trūks. Nes iš esmės tai bus ta pati plakamoji grietinėlė tik su kavos ir šokolado prieskoniu ir plaksis taip pat, tad ir cukraus galite dėti kaip ir plakdama grietinėlę.Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-58446456312577533172013-11-01T19:44:21.733+02:002013-11-01T19:44:21.733+02:00Cukraus neiberiau jau.....:) Ziuresim rytoj kas ga...Cukraus neiberiau jau.....:) Ziuresim rytoj kas gavosi ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17782858440499929187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-6801290598371273052013-11-01T11:55:29.281+02:002013-11-01T11:55:29.281+02:00Oj, taip isijaučiau aprašinėdama kaip panardinti k...Oj, taip isijaučiau aprašinėdama kaip panardinti kavą, kad net pamiršau apie cukrų. Kuomet išimsite iš grietinėlės kavą, supilkite cukrų, išmaišykite, o tuomet berkite šokoladą.!Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-64054263968988341822013-11-01T10:49:36.336+02:002013-11-01T10:49:36.336+02:00Laba diena ,Zivile. Kremo recepte nurodytas cukrus...Laba diena ,Zivile. Kremo recepte nurodytas cukrus, aprasyme grietineleje tirpdomas tik sokoladas. Kur dingo cukrus,ka daryti su juo ? Aciu uz atsakyma :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17782858440499929187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-619228306013788482013-08-15T23:07:15.737+03:002013-08-15T23:07:15.737+03:00Nors manęs dėl šio torto klausė asmeniniame pašte,...Nors manęs dėl šio torto klausė asmeniniame pašte, tačiau dėl interneto trikdžių negaliu atsakyti paštu, todėl tikiuos perskaitysite čia. Šio torto tikrai niekuo papildomai nereikia laistyti per naktį pastovėjęs biskvitas puikiai prisigeria grietinelės. Iš kitos pusės jei jau sulaistėte nieko blogo nenutiks vis gi alkoholio čia nelabai noris nebent šiek tiek švelnaus kreminio likerio. Bet šeip šitas receptas labai geras aš nei ko pridėčiau nei ką atimčiau.Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-69916105668321305682013-02-22T21:21:44.505+02:002013-02-22T21:21:44.505+02:00Nuoviro tai tikrai ne, nes neišsiplaks grietinėlė,...Nuoviro tai tikrai ne, nes neišsiplaks grietinėlė, dėl tirpios kavos greičiausiai galima, tik skonis gali šiek tiek skirtis. Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-31144822936530994122013-02-22T21:16:00.202+02:002013-02-22T21:16:00.202+02:00o negalima būtų naudoti tirpią kavą arba kavos nuo...o negalima būtų naudoti tirpią kavą arba kavos nuoviro šiek tiek?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-60660851845681721932013-01-27T11:08:02.277+02:002013-01-27T11:08:02.277+02:00Dėkoju! ;)Dėkoju! ;)Živilėhttps://www.blogger.com/profile/17711411669049307037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5407109478562731986.post-78867171580167821182013-01-27T00:00:20.651+02:002013-01-27T00:00:20.651+02:00Labai jau skaniai atrodo!!
http://ritosvirtuve1.b...Labai jau skaniai atrodo!!<br /><br />http://ritosvirtuve1.blogspot.com/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15457602911787859512noreply@blogger.com