2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Naujametinis tortas

Ar jau suskubote ruoštis Naujiesiems metams? Mano šaldytuve jau pūpso du tortai paruošti šiai progai. Labai ilgai galvojau, kaip gi tuos naujametinius tortus papuošti ir ieškodama idėjų internete staiga atradau vieną. Kadangi drakono metai, vadinasi tortas turi būti su drakonu! Atradau drakono paveiksliuką ir nutariau jį užspalvinti šokoladu. Taigi nors įsivaizdavimas kaip tai atrodys su realybe kaip visuomet pas mane prasilenkia, tačiau manau išėjo gan neblogai. Beja mum su draugu kilo tokia dilema, jis sakė jog ten slibinas, o aš sakiau, kad drakonas, taip ir nesugalvojau kuo jie skiriais. :))


Kažkodėl tik sparneliai iš pieniško šokolado pabąlo kai pabuvo per naktį šaldytuve...
Taigi tortas čia Šokoladinė paslaptis, paveiksliukui nupiešti naudojau iš kepimo popieriaus susuktas tubeles bei lydytą baltą, juodą ir pienišką šokoladą. Pirmiausia atsispausdinau paveikslėlį, jį persibraižiau su pieštuku ant kepimo popieriaus, o tuomet jau su šokoladu nuspalvinau. 



2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Salotos su vištiena

Aš manau pas daugelį iš mūsų po Kalėdų šaldytuve galima rasti keptos vištienos, ant stalo padėtą vynuogių kekę, po pyragų kepimo likusių graikinių riešutų. Šiuo atveju pats geriausias būdas juos panaudoti tai šios salotos su vištiena. Jos be galo gardžios, lengvos ir pilnos įvarių skonių.  Tai bene vienintelis patiekalas kuriame man taip puikiai dera salierai. Viskas dėl to, jog aš tiesą sakant beveik neturiu nemėgstamų produktų, bet salierai yra tas vienas vienintelis maisto produktas kurio aš tikrai labai nemėgstu.



Reikės:

keptos vištienos be odos
100 g. laukinių ir plikytų ryžių mišinio
saujos vyšninių pomidorų
saujos vynuogių
2 sarielo stiebų
saujelės graikinių riešutų
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. citrinos sulčių
žiubsnelis cukraus
4 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

Paruošimas:

Ryžius išvirti, tačiau nepervirti, išvirus perpilti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Vištieną susmulkinti kubeliais, pomidorus ir vynuoges perpjauti pusiau, salierą supjaustyti plonomis riekelėmis, suberti riešutus. Viską išmaišyti. Užpilui sumaišyti actą, aliejų, druską, cukrų ir užpilti salotas. Viską dar kartą išmaišyti ir patiekti.

Skanaus!


2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Linksmų švenčių!

Visiems linksmų Kalėdų, daug dovanų, ypač skanių dovanų. Manau jau visi susiruošėt visą mėnesį keptus pyragus ir sausainius, bei ruošiat stalus šventėms. Nors už lango sniego nematyti (bent jau pas mane), tačiau Kalėdų nuotaika puikiai jaučiama. Ramių, jaukių bei baltų Kalėdų! :)



2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Apelsinų likeris

Pagaliau pagaliau yra kada atsipūsti, pagalvoti apie artėjančias šventes ir ką nors pasigaminti. Vienas įrašas per visą mėnesį byloja kokia aš buvau užsiėmus, tačiau dabar viskas jau kitaip. Vakar mano virtuvėje vyko įvairių nematytų ir nenaudotų skysčių virimas, pilimas, košimas ir kitokie procesai. O viskas dėl to, jog aš tiesiog nemėgstu jokio alkoholio kuris nėra saldus. O koks alkoholis pats saldžiausias? Žinoma, kad likeris. O tie parduotuviniai likeriai man tiesą sakant nusibodo, todėl Kalėdoms susimasčiau išisivirti sau butelaitį apelsinų likerio! Aišku visko juk neviriau, nes alkoholis tam tikroje tempratūroje išgaruoja, bet šiandien ne apie fiziką ar chemiją, kas čia bebūtų. 



Reikės:

1 kg apelsinų
250 ml vandens
250 ml balto sauso vyno
0,7 l degtinės
žiubsnelis maltos kalendros
450 g cukraus
poros mėtų šakelių

Gaminimas:

Į puodą pilam vandenį, vyną ir cukrų viską verdam kol pasidarys tirštesnis sirupas. Nulupam vieną apelsiną supjaustom žievelę juostelėmis, apelsino sultis išspaudžiame. Likusiems apelsinams nutarkuojame žieveles ir išspaudžiame sultis. Kuomet sirupas išvirs, jį išjungiame, beriame visas žieveles, pilame apelsinų sultis, ir patikrinę jog skystis nėra karštas supilame degtinę, beriame žiubsnelį kalendros ir viskas. Dengiame puodą dangčių ir paliekame bent 4 h pastovėti. Po 4h perkošiame likerį per sietelį, į butelius dedame po mėtos šakelę, supilame likerį ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Iš turimų kiekių apytiksliai gaunasi du buteliai 0,7 talpos.

Skanaus!

Šaltinis : Dovanos iš virtuvės












Ir kokios gi Kalėdos be kalėdinių dainų, ir kokios gi dainos be mano mėgstamiausios grupės!


2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Kalėdinis pyragas

Atrodo jau taip seniai kažką rašiau ar gaminau neskubėdama, net žiema per tą laiką spėjo ateiti! Ir nors sniego lauke nė iš tolo nematyti, visus tikrai užpuolė vienas ir tas pats virusas - kepti kalėdinius, brandinamus pyragus. O ir šis virusas labai užkrečiamas, ir sunkiai persergamas, tuo aš jau įsitikinau savo kailiu. Kalėdos pačios savaime yra pati gražiausia šventė, pati jaukiausia. Ir kas be ko kokios Kalėdos be tų įvariausių tik Kalėdoms būdingų aromatų sklindančių iš virtuvės. Šį kartą parašysiu apie tokį Kalėdų pyragą, kurį jus sunkiai sugebėsite paslėpti mėnesiui. Aš išsikepiau du, nes žinojau, kad vieno tikrai neliks iš kart. Taip ir atsitiko, jis jau skaniai nusėdo visų pilvuose, net ir tų kurie nemėgsta saldumynų. Kitą išsaugojau ir paslėpiau. Bet mano nuojauta kužda, kad jo vieno nepakaks todėl teks kepti dar bent kelis pyragus!  Taigi šį pyragą reikia kepti vėliausiai prieš 2 sav. iki Kalėdų, o anksčiausiai 2 mėn. :)



Reikės (2 nedideli pyragai arba 1 didelis):

150 g. sviesto
140 g. rudo cukraus (geriau muscovado cukraus)
4 kiaušiniai
1/3 a.š. kepimo miltelių
pusės apelsino sulčių
pusės nedidelės citrinos sulčių
1 1/2 stiklinės miltų
300 g. razinų
200 g. džiovintų abrikosų
1 apelsino žievelės
1 citrinos žievelės
200 g. džiovintų vyšnių
100 g. lazdyno riešutų
100 g. migdolo riešutų
100 g. ,,studentų maisto"

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir kiekvieną kartą išplakti. Tuomet supilti išspaustas vaisių sultis. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, dėti į tešlą ir vėl išplakti. Apelsino ir citrinos žievelę nulupti iki balto sluoksnio, smulkiai supjaustyti ir berti į tešlą. Visus džiovintus vaisius ir uogas šiek tiek pasmulkinti ir dėti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. Kepimo skardas ar skardą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti apie 2 h iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį pyragą suvinioti į tarkim popierinį maišelį ir paslepti spintelėje iki Kalėdų.

Skanaus!